Daan Hofman Uitvaartbegeleider Amsterdam Uitvaarten foto Daan

Daan Hofman

De rode lijn in mijn carrière pad heeft altijd bestaan uit het organiseren en realiseren van verschillende evenementen; leiderschapsreizen, commercials, huwelijken, Buurtcampings, kampen en zakelijke evenementen. Ik houd van de logistiek, kan goed omgaan met ‘laatste momentwijzigingen’ en met de nodige rust en stressbestendigheid die ik van nature heb, haalde ik uit mijn werk veel voldoening. Ik miste op een gegeven moment een zekere zingeving in mijn werk.

Mijn ouders zijn redelijk kort na elkaar overleden. Je weet van tevoren niet hoe het moet: een uitvaart. Ik ook niet. Mijn moeder wel. Zij had een duidelijk idee van hoe ze het wilde en had haar afscheid tot in de puntjes geregeld. Zij wist zelfs de kleur van de stoelen waar wij tijdens haar afscheid op zouden zitten. Het gaf haar houvast; het idee dat ze ook daarover kon beslissen. Het was immers haar afscheid. Ze was er het liefst zelf bij geweest. Dat is ook niet zo vreemd. Het is een dag waar je herinnerd wordt en degene over wie het gaat, is er niet meer bij. Mijn vader liet het meer bij ons. Hij was minder bezig met de invulling van zijn afscheid.

Nog steeds denk ik vaak terug aan de afscheidsdienst van mijn ouders; wat er is gezegd, de sfeer, de warmte, de mensen en de troost die het ons bood. Er was ruimte voor verdriet, voor pijn, maar ook voor luchtigheid en hard lachen.

Mijn ouders; twee verschillende mensen; met verschillende uitvaarten en een verschillende inkleuring van de rol van de uitvaartbegeleider.

Dit heeft mij doen inzien dat van een uitvaartbegeleider een bepaalde veelzijdigheid wordt gevraagd en dat een uitvaartbegeleider zich moet vormen naar wat er in een situatie wordt verlangd.

Werkwijze

Daan’s werkwijze laat zich als volgt samenvatten:

  • Zelfstandige, onafhankelijke uitvaartondernemer
  • In nauwe samenwerking met de nabestaanden een persoonlijk en passend afscheid/viering realiseren
  • Door goed te luisteren passende opties aan te reiken
  • Past werkwijze aan aan de behoeften van de nabestaanden
  • Houdt zich aan de afspraken
  • Houdt de uitvoerbaarheid en kosten in de gaten
  • Fungeert als een gids in uitvaartland
  • Probeert dit alles op een luchtige en informele manier uit te voeren
Daan Hofman uitvaartverzorging amsterdam

Team

Het kan voorkomen dat Daan niet beschikbaar is. Er zal dan gezocht worden naar een passende gedreven (freelance) collega die op een gelijkwaardige manier samen met de nabestaande invulling zal geven aan de afscheidsviering. 

Mocht het eventueel zo zijn dat Daan toch niet zo goed bij u blijkt te passen; maak het vooral bespreekbaar zodat er een andere oplossing kan worden gevonden. Het is de bedoeling dat Daan stress wegneemt, niet oplevert. Ook in zo’n geval, zullen we samen tot een oplossing komen.

Zo staat Daan niet bekend

Als je een uitvaartonderneming start, is een naam belangrijk. Veel mensen dragen dan ook wat aan. Daan koos zijn eigen naam, maar deze pareltjes stonden ook op de shortlist; 

     Als u moet gaan, ga dan met Daan
     Daan Under
     Hoffelijk afscheid
     Hofunerals
     Voor kleffe cake en slappe koffie, kunt u terecht bij Hoffie

Neem (vrijblijvend) contact op als u nog andere suggesties heeft.

Daan Hofman uitvaartbegeleider Amsterdam uitvaart logo tegel zon lijn

Ervaringen